En tilleggsopplysning

Dette innlegget er egentlig ment for
Anne-Mette
Siden jeg ikke får lagt igjen melding på
siden hennes, så svarer jeg her.

22 aug 09 047

Bryllupskaken er laget av helt vanlige sukkerbrød,
og når jeg delte bunnene, så laget jeg lagene litt
tykkere enn jeg vanligvis gjør. Da ble ikke kaken så
raskt altfor fuktig, og marsipanen holdt seg også bedre.
 Lappet det hele sammen av
4 sukkerbrødbunner. Så smurte jeg rørte bringebær
på bunnene og la pisket krem mellom lagene.

Kanskje lurer du på hvorfor jeg har lakrissnører
og røde hjerter (synes ikke så godt) på toppen av kaken.

Det er brudeparets "logo" som har gått igjen på
invitasjonen, bordkort osv.

22 aug 09 049




Alt annet enn strikking

...har opptatt meg den siste tiden.
Her i huset har det vært bryllupsforberedelser
for alle pengene. Eldste sønn har giftet seg med
sin kjære samboer gjennom flere år.
Og med to felles barn, så var det kanskje
på tide?
Det  ble en minnerik og særdeles hyggelig dag !

En av mine oppgaver var å lage bryllupskaken.
Ikke det enkleste bakverk å begi seg utpå, så det
var en skikkelig utfordring.
Men jeg elsker å bake...

22 august 048

Det skulle ha vært en stige fra første til
annen etasje også, men den gikk istykker...
Her er ihverfall resultatet, har forresten
laget stativet også, kan ikke begripe
hvorfor slike stativ må være så kostbare?
Dette består av to sirkelrunde plexiplater
med pålimte ben under, og nederst 
et helt vanlig kakefat

Navnedag

Navnedag

Og så hadde Jenny navnedag.
                                                                    
Sarah Bernhardt Kake: 
250 g mandler
250 g melis
4 eggehviter
Melis og eggehviter hvispes stivt, rør inn malte mandler. Stek ved 200gr. ca. 30 min
Akjøl i formen, og smør fyllet jevnt og flatt utover

Fyll:
250 g melis
200 g smør
1 ss vanilje sukker
1/2 pl. kokesjokolade, smeltet i vannbad
4 eggeplommer

Rør smør og melis hvitt, tilsett resten, rør godt.

På toppen helles et "lokk" bestående av:
50 g delfiafett og 1 plate lys kokesjokolade, som er smeltet sammen på svak varme.
Avkjøl litt før du heller det oppå kaken. Settes kaldt. VELDIG GODT !